Problemele cauzate de suferința din suflet sunt probleme reale care apar în urma unor situații stresante și în urma unor relații complexe, în urma influențelor externe asupra psihicului precum și a altor motive complet nefiziologice. Mulți cercetători sunt de părere că bolile provocate de un suflet trist apar în sistemele și organele cele mai slăbite, datorită stilului de viață și predispoziției ereditare.
Ceea ce numim de obicei tulburare psihosomatică este așa- numita boală nervoasă. Această boală apare, de regulă, din cauza faptului că sufletul își ascunde suferința și se pot intensifica în perioada pierderii unei persoane dragi.
Iată cele 7 șapte boli psihosomatice clasice, pe care psihanalistul american Franz Alexander le-a identificat în anul 1950:
- Hipertensiune
- Ulcer peptic
- Astm bronșic
- Neurodermatită
- Hipertiroidism
- Colită ulcerativă
- Artrită reumatoidă
De atunci s-au schimbat multe, printre care și lista bolilor psihosomatice care s-a și completat cu tulburări de somn, panică, infarct, oncologie, tulburări menstruale, sindrom de colon iritabil, obezitate, bulimie, anorexie nervoasă.
Pentru recuperare, este necesar nu doar vindecarea cauzei fiziologice și să depășirea cauzei psihologice.
Potrivit unor medici, în tratamentul bolilor psihosomatice este necesar ajutor unui psihoterapeut însă este doar un mijloc auxiliar.
O viață fără stres este puțin probabilă deoarece o astfel de reacție a corpului, la diferite circumstanțe, este absolut normală. Cei cu boli psihosomatice poartă în suflet de ani de zile emoțiile care provoacă boli, fără să-și dea seama.
Iată și câteva sfaturi pentru a scăpa de aceste emoții negative:
-nu ține în suflet emoțiile negative și nu fugi de probleme; cere ajutorul psihologului și descarcă-te
-eliberează stresul prin plimbări lungi active, prin grădinărit sau prin sport; cel mai bun tratament este exercițiul fizic
-în momentele de tensiune aplică tehnici de respirație care te vor relaxa
-o dietă echilibrată este la fel de importantă pentru că te va ajuta să scapi de multe boli; consumă alimente cu triptofan perecum pește, carne, brânză de vaci, ciuperci
Notă:
Dacă boala a ajuns într-un stadiu grav, consultă medicul specializat și, de asemenea, consultă și un psihoterapeut pentru a rezolva situația.
Discussion about this post