Ce trebuie să faci ca să nu ți se mai lipească aluatul de clătite de tigăie – Ingredientul secret folosit la restaurante

Ce trebuie să faci ca să nu ți se mai lipească aluatul de clătite de tigăie – Ingredientul secret folosit la restaurante – iată ce trebuie să pui în compoziție…

Cui nu-i plac clătitele? Pufoase şi delicioase, aceste clătite te vor cuceri de la început. Reţeta este simplă şi vei vedea că nu este deloc greu să le oferi celor dragi un cadou dulce.

Probabil ca nu exista persoana care sa nu savureze o portie de clatite umplute cu dulceata sau crema de ciocolata.

Foarte multa lume evita insa sa le faca acasa din cauza ca se lipesc. Exista insa un truc simplu si eficient care rezolva aceasta problema.

O compozitie clasica pentru clatite este formata din urmatoarele ingrediente:

  • 500 mililitri de lapte
  • 250 grame faina
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml apa minerala
  • o jumatate de lingurita de sare

Ingredientul cheie care face ca aceasta compozitie sa nu se lipeasca este amidonul de cartofi. Pune la cele de mai sus 6 linguri de amidon si ai scapat de aceasta problema! Pofta buna!

Pui toate ingredientele pentru clătite (în ordinea în care au fost enumerate) într-un blender şi mixezi până la omogenizare, aproximativ 1 minut.

Cureţi pereţii vasului şi amesteci din nou câteva secunde, până obţii un aluat fin, fără cocoloaşe. Dai la frigider cel puţin 1 oră, dar cel mai bine ar fi să laşi aluatul 2 ore la rece.

Încingi o tigaie la foc mediu. Topeşti puţin unt în ea, ca să acoperi uniform tigaia. Când tigaia s-a încins bine, torni aluatul în centrul ei şi îl întinzi pe toată suprafaţa, într-un strat foarte subţire.

După 10-15 secunde, clătita nu ar trebui să mai aibă acel aspect lucios şi va fi mată, aşa că o întorci pe partea cealaltă şi o mai laşi 10 secunde.

Când e gata, o scoţi din tigaie pe un platou şi repeţi procedura până când termini tot aluatul. Serveşti clătitele imediat cu dulceaţă, după preferinţă.

PONT: Trebuie să adaugi mai mult unt în tigaie cam la fiecare 3 clătite, ca să te asiguri că se vor coace perfect. Dacă clătitele tale se fac în aproximativ 30 de secunde în total, atunci ai găsit temperatura perfectă pentru tigaie.

E bine să setezi flacăra între focul mediu şi focul mare.