O faci o dată și nu te mai saturi de ea – Plăcinta cu brânză te va cuceri pe loc, pentru totdeauna

Simplu si usor de preparat placinta cu branza este un adevarat rasfat culinar daca esti la dieta sau suferi de diabet, pentru ca am inlocuit zaharul cu indulcitor (xylitol)…

Ingrediente (pentru o tavă):

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg branza de vaci, bine scursa
  • 200 g iaurt cremos
  • 3 oua, coaja de la o lamaie
  • 50 g xylitol (sau zahar)
  • un ou pentru uns
  • ulei pentru uns foi

Cum se prepară?

Dupa ce branza s-a scurs bine, o mixezi pentru a deveni pufoasa, apoi incorporezi iaurtul. Separat, bati ouale cu telul si pui, in ploaie, xylitol amestecand continuu pana se topeste, apoi le incorporezi usor in branza.

Pui și coaja de lamaie, amesteci și lasi deoparte.

Ungi fiecare foaie de placinta in parte cu ulei, apoi jumatate din ele le asezi intr-o tava tapetata, torni amestecul de branza, pui restul de foi si ungi cu ou placinta. Dai placinta cu branza la cuptorul incins si tii pana cand placinta se rumeneste frumos.

Pentru un aspect deosebit, poti unge placinta cu branza cu un gem de fructe special pentru cei care tin dieta sau sufera de diabet.

Poftă bună!

Vezi și…

Brânza te ajută să-ţi păstezi ficatul sănătos şi poate preveni dezvoltarea cancerului de ficat, potrivit unui studiu realizat de Texas A&M University.

Cercetătorii au descoperit că brânza veche, precum brie sau cheddar, are potenţialul de a creşte speranţa de viaţă cu până la 25%. Asta pentru că brânza conţine un compus numit spermidină care ajută la prevenirea fibrozei hepatice şi a cancerului de ficat.

Deşi brânza nu prea a avut o reputaţie bună din cauza grăsimilor saturate, nu este prima oară când un studiu sugerează că de fapt îţi poate influenţa pozitiv sănătatea.

Mai mult, cercetătorii spun că ajută la întărirea sistemului imunitar şi previne apariţia cariilor dentare.

Iată 5 beneficii care vin odată cu consumul de brânză:

Îţi ajută sistemul imunitar

Un studiu din 2010 al Universităţii Turku din Finlanda arată că o bucată de brânză pe zi poate îmbunătăţi sistemul imunitar al persoanelor în vârstă. Aceştia au descoperit că probioticele din brânză pot ajuta în acest sens.

„S-a demonstrat că aportul de probiotice poate îmbunătăţi sistemul imunitar, iar brânza conţine astfel de bacterii”, a declarat autorul studiului, dr. Fandi Ibrahim.

Trăieşti mai mult

În 2015, un studiu al Univeristăţii Aarhus din Danemarca a sugerat că ar exista o legătură între consumul de brânză şi o viaţă sănătoasă şi lungă.

S-a observat că francezii trăiesc mai mult şi mai sănătos, în ciuda unui consum mai mare de grăsimi saturate, un fenoment cunosct drept „paradoxul francez”.

Francezii au o incidenţă mai scăzută când vine vorba de bolile coronariene şi o speranţă de viaţă de 82 de ani, în timp ce consumă 23,9 kg de brânză în fiecare an. Britanicii, în schimb, mănâncă 11, 6 kg de brânză în fiecare an, dar înregistrează un nivel de două ori mai ridicat de boli cardiovasculare, iar speranţa de viaţă este de 81 de ani.

Dinţi mai sănătoşi

Un studiu din 2013 al Academy of General Dentistry din America a arătat că brânza creează o peliculă protectoare în jurul dinţilor. Cercetătorii au împărţit un număr de 68 de copii în trei grupuri. Copiii din primul grup au consumat zilnic o porţie de brânză, cei din al doilea grup, iaurt fără zahăr, iar din al treilea, lapte.

S-a măsurat apoi nivelul pH–ului înainte de test şi după şi s-a dovedit că brânza a dus la o creştere „rapidă a nivelului pH-ului, în timp ce în cazul copiilor care au consumat iaurt sau lapte nu s-a observat nicio schimbare”.

Slăbeşti

În 2009, mai mulţi oameni de ştiinţă australieni au arătat că o dietă cu un conţinut crescut de lactate precum brânza ajută în regimul de slăbire.

Cercetătorii de la Curtin University of Technology din Perth au observat că persoanele care au consumat între 3-5 porţii de lactate au pierdut cel mai mult din greutate. De asemenea, aveau şanse mult mai scăzute de a dezvolta boli de inimă şi diabet.

Te face mai deştept

Potrivit unui studiu din 2012 al cercetătorilor americani şi australieni, participanţii la cercetare care au consumat regulat produse lactate, adică brânză, lapte şi iaurt , au avut rezultate mai bune la testele de inteligenţă decât cei care nu au consumat niciodată lactate.