Albușul de ou vă poate scăpa de punctele negre și de părul nedorit de pe față – Punctele negre de pe față se pot îndepărta ușor și nu ai nevoie de multe produse cosmetice costisitoare. De asemenea, cu aceeași mască naturală pentru punctele negre poți îndepărta și părul nedorit de pe față.
Ca să-ți faci masca naturală care îndepărtează punctele negre, dar și părul nedorit de pe față, ai nevoie de un albuș de ou, dar trebuie să mai ai la îndemână și vată sau dischete demachiante necusute pe margine. După ce separi albușul de gălbenuș, și îl bați, poți începe să îl aplici pe față astfel:
După ce întinzi albușul pe față cât mai bine, ia straturi subțiri de vată și întinde-le pe față, peste albuș.
Dacă este nevoie, mai aplică albuș pe deasupra, ca vata să se poată lipi complet de piele. Evită zonele cu păr pe care nu vrei să le epilezi – sprâncenele, tâmplele și așa mai departe.
După ce ai aplicat și vata pe întreaga față, trebuie să lași masca să se usuce complet. O poți lăsa pe ten în jur de o oră ca să fii sigură că este uscată când o tragi de pe față.
Când simți că masca s-a uscat complet, o poți trage de pe piele, însă încet și nu dintr-o singură mișcare, pentru că ți se poate irita pielea.
Dacă nu s-au luat toate punctele negre de la prima încercare, poți repeta procesul peste câteva zile.
Alte remedii pentru punctele negre:
16 remedii naturiste cu efecte deosebite împotriva punctelor negre…
1. Pastă din fulgi de ovăz: amestecați o cantitate suficientă de fulgi de ovăz cu o lingură de miere și sucul a 4 roșii. Aplicați ușor pe piele. Înlăturați după 10 minute. Repetați procesul zilnic, până punctele negre dispar în totalitate.
2. Ceai verde: omogenizați o lingură de frunze uscate de ceai verde cu puțină apă. Apoi, frecați pielea cu aceasta. Ceaiul verde înlătură grăsimea de pe piele și ajută la curățarea porilor.
3. Lămâia: sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune remedii naturiste, acesta înlăturând eficient grăsimea de pe piele, în timp ce înlătură și acneea, plus punctele negre. Faceți o pastă din puțină sare, suc de lămâie verde, miere și iaurt. Frecați-vă cu această compoziție pe piele. Ea va elimina în mod natural punctele negre, exfoliind pielea.
4. Hamarelis – Floarea de iarnă: se folosește un tampon de bumbac îmbibat în acest produs și se aplică pe piele. Va înlătura atât excesul de grăsime de pe piele, cât și punctele negre de pe nas.
5. Bicarbonat de sodiu: amestecați 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă minerală, pentru a forma o pastă. Masați ușor pielea cu această compoziție. Lăsați-o să se usuce ceva timp, apoi înlăturați-o cu apă călduță. Repetați procedeul o dată, de două ori pe săptămână, până dispar toate punctele negre. Este un remediu bun pentru a scăpa rapid de punctele negre.
6. Sare amară: Sarea amară este foarte utilă pentru înlăturarea punctelor negre. Se amestecă o lingură de sare amară cu câteva picături de iod în apă caldă. Se lasă să se dizolve în totalitate. Apoi, se lasă să se răcească și se aplică pe piele utilizând un tampon de bumbac. După ce se usucă bine, se va înlătura ușor.
7. Schinduf: se zdrobesc câteva frunze de schinduf și se adaugă apă pentru a prepara o pastă groasă. Se aplică pe pielea cu puncte negre și se lasă să se usuce timp de 10 minute. Apoi se spală cu apă caldă. Se repetă procesul zilnic, până la dispariția totală a punctelor negre.
8. Scorțișoară: se formează o pastă groasă din amestecul a o lingură de scorțișoară cu niște miere. Se aplică pe piele și se lasă peste noapte. Se spală cu apă obișnuită în dimineața următoare. Se repetă zilnic, timp de 10 zile, continuu.
9. Pastă de dinți: pasta de dinți este folosită cu succes pentru înlăturarea punctelor negre. Trebuie aplicat doar un strat subțire de pastă de dinți pe punctele negre. Apoi se freacă ușor, utilizând o periuță de dinți. Puteți simți o ușoară senzație de iritare, pe măsură ce aplicați pasta pe piele, dar este normal. Se va repeta o dată la două zile, pentru a scăpa în totalitate de punctele negre.
10. Cartofi: se coace la grătar un cartof crud și se freacă pielea cu el. După 15 minute, se spală zona cu puncte negre. Procesul se repetă zilnic, pana afecțiunea dispare.
11. Orez: se lasă la înmuiat orezul în lapte, timp de 4-5 ore și se face o pastă. Apoi se aplică pe piele.
12. Roșii: zdrobiți o roșie decojită și aplicați-o pe piele. Lăsați-o așa peste noapte. În dimineața următoare, spălați-vă pe fața cu apă caldă. Roșiile au rol antiseptic, care usucă punctele negre.
13. Mălai: amestecați niște mălai cu soluția obișnuită pe care o folosiți pentru curățarea feței. Inhalați niște abur cald înainte de aplicare, ca să se deschidă porii. Apoi, aplicați și masați ușor cu o mișcare circulară. După un timp, spălați cu apă rece.
14. Mierea: mierea ajută la întărirea porilor, în timp ce dă o strălucire naturală pielii. Aplicații mierea pe față și clătiți după 10 minute
15. Coriandru: Realizați o pastă din frunze de coriandru proaspăt și praf de curcuma, cu apă. Aplicați pasta precum o mască peste suprafață cu punctele negre.
16. Curcuma: Două linguri de suc de mentă se amestecă cu niște curcuma pulbere și se aplică pe față. După ce se usucă, se spală cu apă călduță.
Discussion about this post