Cu siguranță, ai fost nevoită cel puțin o dată să freci extrem de mult la o cratiță pentru a o aduce la o stare acceptabilă. Știați că puteți obține un rezultat foarte bun printr-o metodă mult mai eficientă, fără să depuneți niciun pic de efort?
Nu aveți nevoie decât de sucul de la o lămâie, aproximativ o jumătate de cană de apă oxigenată și un sfert de cană de bicarbonat de sodiu.
Amestecați foarte bine toate aceste ingrediente într-un recipient până când obțineți o pastă omogenă. Acum, tot ce trebuie să faceți este să aplicați pasta pe tigaie, în zonele în care murdăria se curăță foarte greu, și să o lăsați să acționeze timp de 10-15 minute.
La finalul acestei perioade veți observa că murdăria se desprinde efectiv singură. Curățarea va deveni astfel o joacă de copii.
Dacă-ți place să petreci timpul în bucătărie și să mai gătești din când în când, cu siguranță te-ai lovit până acum cel puțin o dată de problema de mai jos. Ce faci când tigaia ta preferată prinde o peliculă fină de rugină?
Nu trebuie să o arunci, problema se poate rezolva extrem de ușor. Ia un burete mai abraziv și freacă suprafața afectată cu sare de masă grunjoasă, vei observa cum rugina se va curăța complet. La final spală tigaia normal, cu detergent de vase.
Șterge-o foarte bine cu o cârpă. Pasul final, pentru a preveni apariția ruginii: pune câteva picături de ulei vegetal pe un șervețel de hârtie și unge cu el suprafața tigăii.
4 moduri în care poți curăța o tigaie arsă:
1. Prin încălzire
Dacă este vorba despre o oală din oțel inoxidabil sau email, se pune oala goală pe aragaz și se dă drumul la foc. Imediat ce se încinge, se închide focul și se toarnă o ceașcă de apă la temperatura camerei. Se rade mizeria cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.
2. Prin înmuiere
Se umple tigaia cu apă caldă cu detergent de vase și se lasă la înmuiat pentru câteva ore.
Folosește partea abrazivă a buretelui de vase pentru a îndepărta resturile de mâncare arsă.
3. Prin încălzire și înmuiere
Se umple tigaia cu apă, se adaugă detergent de vase și se fierbe apa timp de 10-20 de minute. Se lasă să se răcească tigaia timp de 30 de minute, după care poți folosi o spatulă de lemn pentru a îndepărta reziduurile arse.
4.Cu o soluție de oțet și bicarbonat de sodiu
Pentru a prepara această soluție, vei avea nevoie de o cană cu oțet, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o cană cu apă (mai puțină sau mai multă apă în funcție de mărimea tigăii), un burete de vase.
Discussion about this post