Despre Relații
vineri, iunie 13, 2025
Despre Relații
No Result
View All Result

Stafidele sunt cele mai sănătoase fructe uscate – Previn tumorile și hipertensiunea arterială, luptă cu colesterol, tratează constipația și ameliorează osteoporoza

Considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate, fiind bogate în cupru şi fier, stafidele fac minuni pentru sistemul imunitar slăbit şi dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin.

Medicii spun că pot fi consumate zilnic între 70 şi 100 de grame de fructe uscate. Pentru că sunt o sursă bună de zaharuri sănătoare, sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale.

“Stafidele reprezintă şi o sursă bună de antioxidanţi, care intervin în procesul de dizolvare şi eliminare a colesterolului. În plus, sunt foarte bogate în potasiu. Ele se includ în alimentaţia persoanelor care au probleme de ritm cardiac sau tensiune arterială. Mai contribuie în mare măsură la reglarea şi normalizarea activităţii cardiace”, explică dr. Denisa Zaharia, medic medicină internă.

Stafidele sunt eficiente în ridicarea sistemului imunitar, îndeosebi atunci când e vorba de infecţii care afectează pielea şi sângele. Fitonutrienţii fenolici prezenţi în stafide posedă proprietăţi antibacteriene. În componenţa stafidelor se găsesc cantităţi importante de cupru şi fier care le fac utile în combaterea şi tratarea anemiilor.

Probiotice şi antioxidanţi

Stafidele conţin numeroase vitamine şi minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxină, fier, potasiu şi fosfor. Totodată, aceste fructe uscate conţin şi foarte mulţi antioxidanţi (flavonoide şi fenoli) care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului. Au şi probiotice, acestea ajutând la menţinerea unui mediu sănătos în colon.

Acestea oferă rapid şi pentru mai multă vreme şi senzaţia de saţietate. De asemenea, se recomanda şi personelor care vor să câştige în greutate. Stafidele reduc aciditatea stomacală şi reglează digestia. Ele favorizează şi formarea celulelor roşii şi sunt benefice pentru sănătatea ochilor.

„Totodată, stafidele reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, sunt excelente pentru a combate oboseala şi a preveni depresia şi ajută la tratarea stărilor de anxietate. Mai mult, ele previn apariţia neoplasmelor şi a tumorilor maligne”, explică medicul.

100 de grame de stafide conţin 299 kcal., carbohidrati: 79.200 grame, proteine: 3.100 grame. Stafidele pot fi adăugate în prăjituri, salate, sau consumate pur şi simplu, ca gustare între mese. Stafidele se obţin din struguri fără sâmburi, prin uscarea naturală a boabelor de struguri la soare sau în cuptoare speciale.

5 motive să consumi fructe uscate

Previn hipertensiunea arterială. Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia în organism a lichidelor, fluidizează sângele şi automat reduc tensiunea arterială.

Luptă cu colesterolul şi tratează constipaţia. Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac.

Antioxidantul perfect. În comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală. De asemenea, tratează stările febrile.

Indicate în anemii. Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic.

Ameliorează osteoporoza. Stafidele conţin şi boron, un mineral foarte necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Plaja sălbatică din România, mai frumoasă ca cele din Thailanda

Articole noi

Secretele glandei pineale – Cum se poate controla glanda pineală pentru o sănătate spirituală și fizică sporită

Articole noi

7 boli cauzate de supărări și suferințe – Cum și unde își ascunde sufletul durerea

Articole noi

Iată ce încearcă visele tale să-ți transmită – Nu ignora aceste semne importante

Articole noi

10 trucuri pentru sprâncene perfecte – Cele mai bune sfaturi pentru o formă frumoasă

Articole noi

Memorați acest text, dragi femei! „Niciodată să nu renunțați la…”

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Rețete

Prăjitură răsturnată cu mere, cremă de vanilie și frișcă – O bunătate, priviți cum a ieșit

Articole noi

Plăcinta cu mere și budincă de vanilie este una nemaipomenit de bună – iată rețeta

Articole noi

Dr. Horațiu Albu: „Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi dizolvă acidul uric şi al alte otrăvuri din organism”

Sănătate

Micul dejun care arde grăsimea – Ce trebuie să mănânci dimineața pentru a slăbi mai rapid

Articole noi

Ai nevoie de doar 4 ingrediente ca să prepari aceste delicioase napolitane – Rețetă napolitane cu alune și ciocolată

Sănătate

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu salvează mii de vieți în fiecare an – Nu este o simplu combinație, ci o minune divină

  • About cookies
  • Confidențialitate
  • Pagină exemplu

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • About cookies
  • Confidențialitate
  • Pagină exemplu

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate