Dieta disociată poate fi folosită în situațiile în care vrem să slăbim repede. Este un tip de dietă care nu trebuie urmată mai mult de 10 zile, din cauză că poate crea serioase probleme de sănătate ca urmare a deficitului nutritiv.

Dieta disociată evită combinarea proteinelor și a grăsimilor cu carbohidrații. Principalul lucru care trebuie ținut minte atunci când se începe o dietă disociată este acela de a respecta întocmai dieta. Și anume, este important să nu se combine niciodată carbohidrații cu proteinele și grăsimile, să se consume o cantitate mare de apă și să nu se urmeze dieta disociată mai multe săptămâni la rând.

Principiile dietei disociate

Această dietă permite pierderea rapidă în greutate, dar poate acționa și ca o dietă de curățare a organismului în preajma Sărbătorilor – în perioada în care simțim că organismul este obosit și suprasolicitat ca urmare a consumului mare de alimente. În cele 10 zile, putem slăbi între 4 și 5 kilograme, însă înainte de a o începe, consultați un medic și verificați-vă starea de sănătate.

În prima zi trebuie să se consume numai fructe, în a doua zi se consumă legume, în a treia zi se consumă numai produse lactate, în zilele patru-cinci-șase singurele alimente permise sunt peștele sau carnea de pui, în zilele șapte și opt se consumă numai carne de pește sau de pui, iar în zilele nouă și zece, numai orez sau linte.

Este important de reținut faptul că, începând din ziua a patra, la masa de dimineață și la gustările dintre mese se pot introduce iaurturile.

Dieta disociată îi permite persoanei care încearcă să slăbească să mănânce oricât de mult dorește atâta timp cât alimentele consumate sunt cele indicate în dietă. De asemenea, trebuie să beți zilnic, cel puțin doi litri de apă pe zi.

Sfaturi

  • nu consumați fructe confiate sau banană
  • orezul poate fi preparat cu verdețuri, dar fără ulei
  • legumele indicate sunt salata, mazărea, roșiile, conopida, fasolea verde, ridichile, broccoli sau morcovii
  • legumele pot fi preparate la cuptor, la grătar sau fierte în abur
  • peștele și puiul pot fi fierte sau preparate la grătar și nu trebuie însoțite de sosuri