Obligeana este cu adevărat o plantă minune, fiind benefică în rezolvarea unor probleme de sănătate precum: gastrită, ulcer, colon, cancer la colon și stomac, infecții intestinale. Este o plantă acvatică, aromatică, adesea se dezvoltă pe malul apelor liniștite, pe lângă bălți.
Rădăcina obligeanei este un remediu și un calmant pentru sistemul nervos și cel cardiovascular, pentru curătirea intestinului de mucozități și a stomacului cu secreții abundente, pentru metabolism scăzut, lenevie intestinală, hidropizie, balonări stomacale și intestinale, colici, dereglări articulare și artrită, diaree, ulcer stomacal, hiperaciditate gastrică, anemie, stări de greață și de vomă, cazuri de tulburări cronice de digestie.
De asemenea, rădăcina de obligeană permite formarea pepsinei, stimulând astfel digestia și reglănd acidul gastric, și asigurând o funcționare bună a veziculei biliare.
Ceaiul de obligeană (se folosesc doar rădăcinile) se prepară doar la rece – se lasă să stea la macerat de cu seară în apă rece – la o cană de 200g de apă – 1 lingură de rădăcini de obligeană tocate.
- dimineața se strecoară și se încălzește puțin
- din această cană de 200 g trebuie să beți din ea treptat pe parcursul întregii zile – 6 înghițituri – una la 3h
- a nu se depăși doza de 200 g / zi
- ajută rapid calmând durerea de stomac
- colonul se va vindeca urmând cura cu obligeana 4-8 săpt
- se găsește de cumpărat de la toate plafarurile
- obligeana crește în zonele mlăștinoase – pe lângă lacuri sau bălti
- obligeana tratează cu succes orice tip de cancer
Cum se folosește „Trestia mirositoare”
După ce obligeana a fost recoltată, se spală cu apă rece şi apoi se curăţă de coajă. Tăiaţi bucăţi de circa opt centimetri şi lăsaţi-le la uscat în încăperi calde. Pentru a rezista cât mai mult, păstraţi rizomii uscaţi în saci de pânză.
Tratamente naturiste cu obligeană, folosite din Antichitate
Această plantă are proprietăţi miraculoase şi armonizează planul mental cu cel fizic, motiv pentru care este folosită, cu succes, în depresii, tulburări psihice, psihoze şi insomnii, dar şi în afecţiuni precum ulcerul, diabet, sinuzite, reumatism sau chiar cancerul. Spectrul de acţiune al acestor tratamente naturiste cu obligeană este foarte larg, afecţiunile de mai sus fiind doar câteva dintre cele vindecate cu succes de „trestia mirositoare”.
Pentru cancer
Obligeana este foarte utilă, în cazul cancerului, după extirparea tumorilor maligne. Are cel mai bun efect după cancerul la colon sau cel cu extindere spre ficat, pancreas, splină, uter, plămâni şi sân. În aceste cazuri, se ia câte o cană de infuzie (sau de macerat la rece) dimineaţa, înainte de masă, şi seara, timp de trei luni şi revine apoi după o pauză de o lună.
La cancerul de stomac, aceste tratamente naturiste cu obligeană au efect şi mai puternic dacă infuziile sunt amestecate cu coada şoricelului şi urzică vie.
Pentru stomacul leneş
Obligeana are foarte multe proprietăţi asupra bolilor de stomac sau a celor digestive: gastrite, ulcere, pancreatite, constipaţii. În cazul acestor tratamente naturiste cu obligeană, este indicată atât tinctura (câte 30 de picături, de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni), dar şi infuzia (rizomi uscaţi lăsaţi la infuzat 15 minute).
Acţiunea depurativă şi antitoxică face ca obligeana să ducă la o curăţare rapidă a stomacului şi a intestinelor.
Pentru sistemul nervos
Toate aceste tratamente naturiste cu obligeană au un efect extraordinar şi asupra sistemului nervos. De ani de zile, obligeana se foloseşte, în fitoterapie, pentru epilepsie, şocuri emoţionale, insomnii, coşmaruri, depresii, anxietate şi în alte tulburări psihice.
În aceste cazuri, obligeana poate fi consumată sub formă de infuzii, pulbere uscată, tincturi sau chiar cataplasme (pentru durerile de cap).
Discussion about this post