Milioane de oameni pretutindeni se lupta cu colesterol ridicat și multe probleme legate de inimă. Pentru a reduce acest lucru, medicina modernă este pro medicamente și aduce multe efecte secundare de-a lungul căruia provoacă și alte probleme. Dar partea bună este că natura are leacul, planta de busuioc pentru scăderea colesterolului rău și oprirea reaparitiei sale.
Busuiocul este cu adevărat medicinal. Este o planta cu multi fitonutrienti pentru beneficiile pe care le are. Se dezvoltă în zone calde și tropicale, iar experții spun că există mai mult de 60 de tipuri de busuioc, împărțite în mov și dulce.
Dacă il creșteți acasă, ar trebui să fixați capetele când apar și, de asemenea, să tăiați baza frunzei dacă apar ramuri noi. Pentru a obține toate avantajele, utilizați doar busuioc proaspăt. Aroma este vâscoasă și plăcută și elimină colesterolul rău. De asemenea, are vitamina K pentru cheaguri de sânge și substanțe nutritive pentru sănătate.
Care sunt cele mai bune beneficii ale busuiocului?
1. Antioxidanți
Busuiocul are mulți antioxidanți și luptă împotriva radicalilor liberi din interior.
2. Antibiotic natural
Vasul este ca un antibiotic și ucide bacteriile rele. Pentru cele mai multe beneficii, amestecați busuiocul și usturoiul și consumați acest lucru.
3. Curăță vasele de sânge
Așa cum am spus, busuiocul poate elimina LDL-ul rău al venelor și poate menține vasele curate. De asemenea, vindecă multe alte probleme cum ar fi tusea, diareea, durerile de cap, problemele de rinichi, constipația și multe altele. Bea ceai de busuioc în fiecare zi.
Preparate din busuioc
Pulberea
Se obține prin măcinarea cu râșnița electrică de cafea a înflorescențelor de busuioc uscate, urmată, eventual, de o cernere prin sita pentru făină albă. O linguriță rasă de pulbere (aproximativ 1,5 g) se ține vreme de câteva minute sub limbă, după care se înghite cu apă. Se ia pe stomacul gol, de 3-4 ori pe zi.
Infuzia fierbinte
Se folosește în terapia naturală (deși nu are bogăția de principii active a infuziei combinate) pentru efectele antispastice, element foarte important în tratarea unor tulburări digestive și a unor afecțiuni respiratorii (bronșită, tuse convulsivă, viroze respiratorii). Se prepară simplu, prin opărirea unei lingurițe de tulpini înflorite și mărunțite cu o cană de apă clocotită, după care se lasă 15 min. să se infuzeze și se filtrează. Se bea cât mai fierbinte, așa încât efectul antispastic, hipertermiant și relaxant să fie maxim.
Infuzia combinată
Cum arată și numele, combină extracția la rece cu infuzia fierbinte, ajutând la conservarea principiilor active. Se prepară astfel: 2-3 lingurițe de flori și frunze de busuioc mărunțite se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă, de seara până dimineața, când se filtrează; maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opărește cu încă 1/2 cană de apă fierbinte 20 min., după care se lasă la răcit și se filtrează; se combină cele 2 extracte; se bea înainte de masă cu 15 min. Doza – 3 căni pe zi.
Tinctura
Se umple pe jumătate un borcan cu pulbere de iarbă de busuioc, completându-se restul cu alcool de 50 de grade. Se închide ermetic și se lasă la macerat vreme de 8 zile, după care tinctura se filtrează prin tifon, și se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare.
Uleiul volatil
Este un preparat ce se obține doar prin procedee industriale și se găsește în magazinele și în farmaciile naturiste. Se va folosi doar uleiul de busuioc pe care este specificat că poate fi folosit pentru uz intern. Se administrează, de regulă, câte 3 picături dizolvate într-o linguriță de miere sau puse într-o lingură de apă, de 2-4 ori pe zi, în cure de 5-14 zile. La copiii între 8 și 12 ani, doza se înjumătățește, iar la cei între 5 și 8 ani, se administrează o singură picătură, de 2 ori pe zi.
Băile terapeutice
2 mâini de busuioc se lasă la înmuiat într-o oală cu 3-5 litri de apă călduță, vreme de 12 ore, după care se filtrează. Maceratul obținut se pune deoparte, iar planta rămasă se mai opărește cu un litru de apă, se lasă la infuzat vreme de 15 minute, apoi se filtrează.
Se toarnă ambele preparate obținute în cada de baie, peste apă fierbinte. De regulă, băile cu busuioc durează 20-30 de minute, având efecte tonice fizice și psihice, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor și ferindu-ne în mod special de bolile asociate cu frigul sau cu umezeala.
Discussion about this post