Această legumă este o sursă naturală de fibre şi de proteine, având un indice glicemic scăzut, este bogată în fier, un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor.
Pentru că are foarte puţină grăsime şi colesterol deloc, fasolea este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.
Această legumă este recomandată diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut, dar și carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi, citat de Adevarul.ro.
De altfel, fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină, potrivit sursei citate. Conţinutul bogat de substanţe nutritive o face un produs alimentar foarte sănătos.
Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Magneziul are mai multe scopuri în organism: susţine funcţiile musculare şi nervoase, menţine sistemul imunitar, se îngrijeşte de sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale şi ajută la metabolizarea energiei. Fierul este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen în sânge şi promovează dezvoltarea celulelor, potrivit Adevarul.ro.
Fasolea se găsește într-o varietate de mărimi, forme și gusturi. Ea este plină de substanțe nutritive și fibre.
Are un gust bun, fie că este proaspătă, uscată, congelată sau conservată. Fasolea este disponibilă de-a lungul întregului an și poate fi preparată într-o mare varietate de feluri, indiferent că e vorba de micul dejun, prânz sau cină.
Se recomandă maxim 3 căni de fasole pe săptămână. Fasolea este recunoscută ca fiind un aliment important în vederea îmbunătățirii stării de sănătate. Cele mai recente orientări dietetice recomandă consumul a 3 căni de fasole pe săptămână.
Fasolea se încadrează în două categorii separate de alimente. Ea face parte atât din grupul legumelor, cât și din grupul “cărnurilor” și alimentelor-boabe. Conținutul bogat de substanțe nutritive o face un produs alimentar foarte sănătos.
Fasolea este plină de fibre atât solubile, cât și insolubile. Ea conține chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componentă dietetică importantă pentru sănătate.
În plus, consumul de fasole ajută și la îmbunătățirea nivelului colesterolului și la reducerea riscurilor de boli cardiace. Mai mult, fibrele promovează sănătatea tractului digestiv și pot reduce unele tipuri de cancer.
Fasolea contribuie și la menținerea cantității de zahăr sau glucoză, niveluri esențiale pentru reducerea riscului de a dezvolta diabet și pentru combaterea acestei afecțiuni.
Vitaminele și mineralele din fasole: fasolea conține o varietate de vitamine și minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu și fier. Calciul și fosforul joacă un rol vital în sănătatea oaselor. Potasiul acționează împreuna cu sodiul pentru a menține o tensiune arterială sănătoasă.
Acidul folic este o vitamină B, adesea asociată cu sănătatea sarcinii. El este necesar pentru producerea și întreținerea celulelor noi.
Magneziul are mai multe scopuri în organism: susține funcțiile musculare și nervoase, menține sistemul imunitar, se îngrijește de sănătatea oaselor și a tensiunii arteriale și ajută la metabolizarea energiei. Fierul este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen din sânge și promovează dezvoltarea sănătoasă a celulelor.
Discussion about this post