Toți oamenii au celule maligne în organism dar sunt eliminate de sistemul imunitar. Când imunitatea scade, celulele canceroase încep sa se acumuleze și apar tumorile canceroase, potrivit prof. dr. Monica Pop.
Cunoscutul medic oftalmolog, diagnosticat cu cancer de colon, care a avut și recidive, a explicat, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, de ce scade imunitatea și se ajunge la cancer.
„Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special.”
Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor. Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceala puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută.”
Resveratrolul e un antioxidant puternic obţinut din strugurii roşii, atât din fruct cât şi din coajă.
Statisticile spun că este de 4-5 ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât Vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât Vitamina C.
Pe lângă faptul că întăreşte imunitatea organismului, ajută la tratarea bolilor cardiovasculare, articulare, luptă împotriva afecţiunilor alergice şi inflamatorii, scade colesterolul şi are efect antiaging. N-ar strica să faci o cură preventivă cu echinaceea. Printre proprietăţile sale miraculoase se numără întărirea sistemului imunitar, accelerarea vindecării, luptă împotriva infecţiilor virale, ale sinusurilor, ameliorarea gripei şi simptomelor ei. Poţi găsi echinaceea sub formă de pastile, ceai sau tinctură.
Discussion about this post