Problemele legate de piele sunt foarte frecvente datorită faptului că pielea este foarte sensibilă.
Dezechilibrul hormonal sau stilul de viață nesănătos poate fi una dintre cauzele cele mai frecvente ale acestor tipuri de probleme legate de piele, cum ar fi alunițe, pori astupați și erupții cutanate.
Pentru a rezolva aceste probleme și pentru a reveni la strălucirea naturală a pielii, mulți oameni utilizează produse de îngrijire și de înfrumusețare a pielii. Cu toate acestea, prin alegerea acestui tip de tratament faceți mai mult rău decât bine, deoarece aceste tipuri de produse conțin o mulțime de substanțe chimice nocive.
Dacă doriți să scăpați de aceste probleme și să îmbunătățiți aspectul pielii, ar trebui să optați pentru remedii naturale. V-am pregătit o listă care conține unele dintre cele mai bune remedii naturale pentru problemele pielii.
Dacă doriți să aveți o piele sănătoasă, cu siguranță trebui să testați aceste remedii!
Alunițe:
Alunițele afectează oameni de toate vârstele. Chiar și copiii pot fi afectați de aceasta problemă a pielii. Acestea sunt definite ca grupuri de celule de pigmentare a pielii, care sunt de asemenea cunoscute sub numele de melanocite.
Alunițele sunt în mare parte cauzate de genetică și de expunerea excesivă la soare.
Remedii naturale pentru alunițe:
Usturoiul: dacă doriți să eliminați în mod eficient alunițele, ar trebui să alegeți ingrediente cum ar fi usturoiul sau extractul de usturoi. Înainte de a aplica usturoi sau extractul de usturoi, aveți nevoie să aplicați o banda de mascare cu vaselină în jurul aluniței.
În acest fel vă veți proteja pielea. Protejați cu un bandaj după ce ați terminat aplicarea usturoiului pe aluniță. Trebuie să o lăsați așa timp de 4 ore. Pentru rezultate mai bune se repetă acest tratament în fiecare zi.
Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu: se face o pastă din amestecarea uleiului de ricin cu bicarbonatul de sodiu.
Procedura este simplă, se aplică pasta pe aluniță și se acoperă cu un bandaj. Se lasă așa peste noapte. Dimineața se scoate bandajul și se clătește zona. Această procedură se repetă în fiecare noapte.
Oțetul de mere: acest tratament este, de asemenea, foarte simplu și ușor, trebuie doar să înmuiați o dischetă de bumbac în oțetul de mere și să aplicați pe zona afectată. Acoperiți cu un bandaj și lăsați să acționeze timp de 8 ore. Rezultatele sunt uimitoare! Alunița va cădea singură.
Negi:
Negii sunt, de obicei, un rezultat al HPV (virusul papilloma uman), și pot fi descris ca mici umflături pe piele sau membranele mucoase. Cele mai comune modalități de a rezolva această problemă sunt congelarea sau prin aplicarea de acid salicilic (aspirină).
Remedii naturale pentru negi:
Banane: înainte de a merge la culcare trebuie să frecați negul cu o coajă de banană. Această procedură trebuie repetată pe parcursul a două săptămâni sau până când negul dispare.
Miere: această procedură este la fel ca și cu coaja de banană. Înainte de culcare aplicați miere pe negi și apoi acoperiți cu un bandaj.
Usturoi: negii dumneavoastră pot fi eliminați în numai două săptămâni prin utilizarea regulată de suc de usturoi. Frecați usturoiul zdrobit pe negi și apoi acoperiți cu un bandaj. Această procedură trebuie repetată de două ori de zi.
Oțetul de mere: după ce înmuiați o dischetă de bumbac în oțetul de mere, aplicați pe zonă un bandaj. Lăsați să acționeze pe toată durata nopții. Se repetă aceeași procedură dimineața.
Acest remediu oferă rezultate incredibile!
3. Acrocordoane (polip fibroepitelial sau alunițe alungite):
Pleoape, gât, piept și axile: sunt cele mai frecvente zone în care apar. Aceste acrocordoane se manifestă prin creșteri care se lipesc pe suprafața pielii și sunt cauzate de frecarea pielii de haine sau de alte obiecte cu care intră în contact. Cele mai frecvențe soluții pe care oamenii le aleg sunt: tăierea, congelarea sau, pur și simplu, le lasă așa.
Remedii naturale pentru acrocordoane:
Oțetul de mere: după ce înmuiați o dischetă de bumbac în oțetul de mere, aplicați pe piele pe zona afectată. Veți scăpa de această problemă în doar câteva zile. Acrocordonul se va înnegri și va cădea singur.
Ulei de arbore de ceai: faceți un amestec cu puțină apă și câteva picături de ulei de arbore de ceai, înmuiați o dischetă de bumbac și aplicați pe zona afectată, apoi acoperiți cu un bandaj. Această procedură trebuie repetată de 2-3 ori în fiecare zi, timp de o lună.
Vă recomandăm să încercați acest remediu dacă aveți acest tip de alunițe în jurul ochilor, deoarece este una dintre cele mai sigure metode. În acest fel, veți fi capabil să eliminați acrocordoanele și vă veți proteja ochii în același timp.
Bicarbonat de sodiu și ulei de ricin: faceți o pastă prin amestecarea bicarbonatului de sodiu cu uleiul de ricin. Aplicați amestecul pe zona afectată și acoperiți cu un bandaj. Această procedură trebuie repetată de 2-3 ori pe zi. Acest amestec poate fi ținut în frigider timp până la 48 ore.
4. Pete negre:
Petele negre apar, de obicei, pe față, antebrațe și pe mâini. Petele negre sunt cunoscute ca pete de vârstă și pot fi descrise ca pete decolorate. Cauzele principale sunt un ficat îmbătrânit sau expunerea excesivă la soare.
Remedii naturale pentru petele negre:
Lămâia: acest remediu este simplu și ușor, înmuiați o dischetă de bumbac în suc de lămâie și aplicații pe zona afectată. Această procedură trebuie repetată de două ori pe zi.
Aloe vera: dacă doriți să scăpați de petele negre, aplicați gelul de aloe proaspăt pe zona afectată. Trebuie să lăsați să acționeze timp de o jumătate de oră.
Ceapa: se aplică sucul de ceapă pe zona afectată cu ajutorul unei dischete de bumbac și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute. Apoi spălați. Această procedură trebuie repetată până când petele negre dispar complet.
Hreanul: se face un amestec cu hrean și oțet. Aplicați amestecul rezultat pe zona afectată.
Această procedură trebuie repetată până când petele negre dispar complet.
Ser de vitamina C: dacă doriți să protejați sănătatea pielii, serul organic și fără substanțe chimice de vitamina C este cea mai bună alegere.
Veți putea scăpa de petele negre în cel mai scurt timp posibil datorită nivelului ridicat de vitamina C. De asemenea, ajută la repararea pielii deteriorate.
Pori închiși:
Porii închiși apar din cauza acumulării de ulei de piele.
Pielea ta arăta neglijată și va arăta mai rău dacă nu se tratează această problemă cât mai curând posibil.
Remedii naturale pentru porii astupați:
Gomaj cu zahăr: se face o pastă prin amestecarea zahărului cu suc de lămâie. Frecați această pastă pe zona afectată cu o bucată de material din bumbac cu mișcări circulare. Apoi spălați fața cu apă caldă.
Jetul de abur: pentru această procedură este foarte important să se spele bine fața. Apoi, aplecați-vă deasupra unei oale cu apă fiartă sau ceai de mușețel și acoperiți capul cu un prosop.
Această procedură trebuie să dureze timp de 10-15 minute. Când ați terminat, din nou, se spală fața cu apă caldă.
Pentru a elimina resturile suplimentar, se aplică oțet pe față cu ajutorul unei dischete de bumbac.
Sursă text: andreilaslau.ro
Discussion about this post