După cum ați observat sau ați auzit în jurul vostru, în ultimii ani sunt din ce în ce mai multe cazuri de pacienți cu ficat gras și totul din cauza alimentelor nesănătoase. Persoanele diagnosticate cu boala ”ficatului gras” prezintă simptome precum oboseală, stare de vomă sau dureri de cap.
Dacă suferi de această boală, noi îți propunem o rețetă naturală!
Ingrediente:
Două lămâi, două sfecle roșii de mărimi medii, două cești cu apă minerală. Curăță sfecla de coajă, tai-o bucăți și apoi fă-o piure. Adaugă zeama de la lămâi și apa, după care amestecă bine.
Amestecul trebuie consumat de trei ori pe săptămână. Purifică organismul și sângele, având o puternică acțiune detoxifiantă, îndepărtând grăsimea depusă la nivelul ficatului.
Mai puteți opta și pentru această rețetă…
Ingrediente:
Două lămâi, două cești cu suc de mere proaspăt, 500 ml de suc de pătrunjel, jumătate de cățel de usturoi, o bucată mică de ghimbir, 80 ml ulei de măsline, o ceașcă de ceai din plante.
Amestecă totul la blender și bea 5 zile la rând, cu 2 ore înainte de mese. Curăță ficatul iar starea de sănătate va fi vizibil îmbunătățită.
Acestea sunt beneficiile aduse de consumul de sfeclă roșie și îți și dăm câteva idei pentru a o include în regimul tău alimentar. Pentru că da, este o legumă miraculoasă pe care ar trebui s-o consumăm mai des, mult mai des decât o facem.
1. Sfecla roșie este o sursă excelentă de antioxidanți și de nitrați naturali. Aceștia din urmă stimulează eliberarea oxidului nitric, cu rol de îmbunătățire a circulației sanguine.
2. Pe lângă antioxidanți, sfeclă roșie este extrem de bogată în vitamine importante pentru bună funcționare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar și fibre, magneziu, fier, cupru și fosfor. Și nu doar atât: sfeclă roșie are cea mai mare cantitate de vitamină K conținută de o legumă!
3. Sfecla roșie scade tensiunea arterială și te protejează de bolile cardiovasculare. Consumul ei ajută la dilatarea arterelor și împiedică formarea cheagurilor și depunerea colesterolului pe vasele de sânge. În plus, conținutul crescut de potasiu ajută la întărirea mușchiului inimii.
4. Poate nu știai, dar sucul proaspăt de sfeclă roșie are efect antiinflamator și este un remediu eficient pentru stările de epuizare fizică. Pentru efectul său energizant, sucul de sfeclă roșie este recomandat să fie consumat dimineața.
5. Sfecla roșie conține de asemenea iod, fiind recomandată celor cu tulburări ale glandei tiroide.
Discussion about this post