Sfecla este una dintre legumele cu cele mai benefice proprietăți pentru sănătatea noastră, putând fi consumate pentru a trata o varietate de boli inclusiv hipertensiunea arterială. Sunt bogate în vitaminele A și C și în minerale, fibre dietetice și numeroși nutrienți.
În comparație cu medicamentele sintetice , legumele și produsele de origine naturală se caracterizează printr-o eficiență ridicată și o siguranță mai mare de utilizare. Consumul regulat de fructe șu legume este mult mai profitabil decât consumul de alimente procesate: nu numai pentru portofel ci și pentru sănătate.
Potrivit cercetărilor, sfecla roșie menține o stare bună a corpului prin îmbunătățirea circulației, întârzierea semnelor îmbătrânirii și poate previne chiar și cancerul. Scade în mod natural tensiunea arterială întrucât are un nivel ridicat de nitrați care, transformați în oxid nitric, ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin. Consumul unui singur pahar de sfeclă roșie pe zi ajută și la relaxarea vaselor de sânge și scade tensiunea arterială.
Rețeta 1 – Salată pe bază de sfeclă roșie
Se prepară din 3 sfecle roșii, 2 mere, 2 tulpini de țelină verde, 1 bucățică de rădăcină de ghimbir și usturoi după gust. Legumele și fructele se spală și se curăță după care se dau pe răzătoare (usturoiul se pisează). Se amestecă toate ingredientele și se consumă salata zilnic, preferabil pe stomacul gol.
Această salată are capacitatea de a preveni formarea tumorilor întrucât flavonoidele conținute sunt anticanceroase și ucid celulele maligne. Pentru a spori acest efect este de a combina sfecla cu alte ingrediente naturale cu un efect similar.
Rețeta 2 – Suc pe bază de sfeclă roșie, cu legume și fructe proaspete
Se prepară din sfeclă, morcov, măr și 1 pahar de apă cu un pic de gheață. Ingredientele se curăță, se taie în felii groase și se pun în storcător împreună cu apa. Opțional, se adaugă și gheață în sucul finit.
Acest suc curăță ficatul datorită proprietăților sfeclei de a întări funcția hepatică și de a îmbunătăți starea acestuia. De asemenea, reduce și acumularea de metale grele în acest organ important.
Rețeta 3 – Suc de sfeclă roșie cu lămâie
Se prepară dintr-o sfeclă mare și o lămâie mare. Sucul de lămâie se amestecă cu sucul de sfeclă și se consumă imediat.
Discussion about this post