Reumatismul poate afecta persoane de toate vârstele iar durerea apare mai ales în sezonul rece din cauza frigului și umidității.
Cimbrul are capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui și de calma eficient durerile. Iată câteva metode prin care putem scăpa de reumatism definitiv.
Comprese calde cu cimbru și tifon
Se aplică pe zonele dureroase unde se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Procedura se repetă de fiecare dată când apar durerile și la un moment dat acestea nu-ți vor mai face apariția.
Ulei de cimbru
Seara înainte de culcare se masează zonele dureroase cu ulei de cimbru.
Ceai de cimbru
Se recomandă câte o cană de ceai de cimbru de 2 ori pe zi.
Cimbrul – alte beneficii pentru sănătate
Tinctura de cimbru reduce simptomele bronșitelor acute sau cronice, a virozelor respiratorii și tusei. Are efect expectorant și, amestecat cu ciuboțica-cucului, are acțiune expectorantă, calmantă și bronhodilatatoare. Se recomandă 1 linguriță din fiecare tinctură de câte 4-6 ori pe zi timp de 14 zile.
Pentru astm, pneumonie și infecții respiratorii se recomandă uleiul volatil: câte 2-3 picături pe zi timp de 14 zile.
Pentru laringită sau faringită se recomandă uleiul de cimbru care are efect antiiotic și bronhodilatator puternic.
Pulberea de cimbru este util în caz de colite și enterocolite, spasme digestive și balonare. Se recomandă câte o jumătate de linguriță de 4 ori pe zi.
Pentru sinuzită se recomandă uleiul volatil sub formă de inhalații și comprese pe frunte cu tinctură de cimbru care se lasă să acționeze minim 20 de minute
Notă
A nu se utiliza intern uleiul esențial de cimbru fără acordul medicului. Extern, este bine de știut că uleiul esențial de cimbru poate irita pielea.
De asemenea, cimbrul este contraindicat, sub orice formă, femeilor însărcinate.
Discussion about this post