Coaja de lămâie are numeroase beneficii pentru sănătate: printre altele, relaxează vasele sanguine și ameliorează durerile articulare.
Majoritatea proprietăților benefice ale lămâii se găsesc în coajă și multe dintre beneficiile lămâilor se datorează conținutului bogat de vitaminele A, B1, B6 și C, de magneziu, pectină, acid folic, bioflavonoide, calciu, potasiu și fosfor. Substanțele nutritive din compoziție întăresc sistemul imunitar, protejează ficatul și stomacul și previn îmbătrânirea prematură a pielii.
Conținutul bogat de vitamina C în combinație cu celelalte substanțe nutritive și antioxidanți din compoziția sa, transformă lămâia într-un aliment eficient în prevenirea numeroaselor afecțiuni și boli, precum gripă, răceală, infecții bacteriene, laringită, probleme digestive, hipertensiune, afecțiuni ale pielii și, potrivit studiilor recente, este utilă și în tratamentul împotriva cancerului.
Coajă de lămâie pentru dureri articulare
Conține substanțe nutritive importante : ulei de lămâie, vitamina C, acid citric, citronelă, felandren, acid formic, pectină, hisperidină etc. Are calități extraordinare și este un antiseptic puternic care combate febra. S-a dovedit că uleiurile esențiale din coaja de lămâie ameliorează durerile articulare prin relaxarea vaselor sanguine și prin producerea unui efect antiinflamator care reduce semnificativ senzația de durere.
Rețetă, ingrediente, mod de preparare, mod de utilizare
Aveți nevoie de ulei de măsline extravirgin, 2 lămâi mari eco, frunze de eucalipt, tifon curat și 1 borcan mic cu capac.
Lămâia se curăță și coaja se pune în borcan. Se acoperă cu ulei de măsline, se adaugă și frunzele de eucalipt și se închide bine borcanul. Se lasă la macerat 14 zile după care se toarnă o cantitate mică pe o bucată de tifon și se așază pe zona dureroase. Se recomandă aplicarea tratamentului seara ca remediul să se absoarbe în piele pe timpul nopții.
Discussion about this post