Anca Bejan a reuşit: dieta-minune, aşa cum îi spune, i-a schimbat viaţa atât ei, cât şi altor zeci de tinere.

„Trebuie să mănânci din trei în trei ore, în felul ăsta îți accelerezi metabolismul. În doi ani am slăbit la loc 60 de kilograme, cât mă îngrășasem în patru ani. Deja familia mea mănâncă la ore fixe, e un stil de viață inteligent, care îți permite să te bucuri de viață”, a spus Anca Bejan.

Totuşi, există multe persoane, chiar vedete, care fac tot posibilul să dea kilogramele jos cu ajutorul unor cure nesănătoase.

De exemplu, Reese Witherspoon ţine dieta cu mâncare de bebeluşi, iar Victoria Beckham mănâncă doar salată verde, căpşuni şi un shake de alge atunci când vrea să slăbească.

Dietele de slăbit şi menţinerea greutăţii, după un regim anume, sunt teme studiate de nutriţioniştii din lumea întreagă.

Cu toţii au ajuns la concluzia că, pentru a scăpa pentru totdeauna de povara kilogramelor în plus, cel care urmează o dietă anume trebuie să-şi schimbe stilul de viaţă.

Sfaturile nutriţionistului francez Eric Favre, un expert în nutriţie, merită o atenţie deosebită. Eric Favre ne recomandă să nu ne lăsăm tentaţi de gustări suplimentare, mai ales dacă acestea sunt dulci; indiferent de perioada dietei pe care o urmăm ( chiar şi iarna) trebuie să mâncăm salate de crudităţi, multe fructe şi alimentele specifice regimului ce trebuie finalizat cu succes.

Nu trebuie să avem la îndemână alimente bogate în calorii. Există tentaţii motivate de evenimente pozitive sau negative să degustăm aceste „fructe oprite”.

Monitorizarea periodică a greutăţii este un ghid valoros pentru cel care urmează o cură anume.

Să ocolim situaţiile stresante. Acestea ne determină să mâncăm mai mult decât trebuie.

Ideal este să servim masa acasă. Dacă un context de împrejurări ne obligă să servim masa în oraş, trebuie să reflectăm din timp ce meniu să comandăm.

Mâncarea preferată este o ispită periculoasă. Dacă pofta ne sâcâie, putem să bem un pahar cu apă sau să mâncăm un fruct. Numai dacă pofta se menţine, să gustăm o porţie, dar să renunţăm la gustarea dintre mese.

Să fim atenţi la mărimea porţiei

În acelaşi timp nu trebuie să renunţăm la mişcare şi la un program minim de exerciţii.

Respectarea orelor fixe de masă reprezintă o şansă de reuşită pentru majoritatea dietelor.

Iată un exemplu de dietă numită chiar ” Dieta la ore fixe” care topeşte zece kilograme în patru săptămâni

Condiţiile acestei diete nu sunt foarte restrictive: Pentru reuşita acestui regim trebuie să servim masa la anumite ore.

Hrana de bază conţine: brânză, carne de vită, iar fructul preferat este mărul. Dieta trebuie urmată o perioadă de timp, fără gustări dulci până se ajunge la greutatea dorită;

Dacă depăşiţi 1400 calorii, timp de zece zile, reveniţi la greutatea de la începutul curei de slăbire. În plus, sentimentul de frustrare accentuează dorinţa de a renunţa la orice dietă de slăbire.

Iată un exemplu de meniu la ore fixe

Luni

 • La micul dejun: 100 g iaurt sau kefir, 50 g biscuiţi şi o banană
 • La prânz: 50 g orez, zece g brânză nu prea sărată, 200 g fasole verde asezonată cu o linguriţă de ulei de măsline şi un măr
 • La cină: Carne slabă de vită fiartă, 200 g spanac fiert asezonat cu o linguriţă de ulei şi un măr

Marţi

 • La micul dejun: 100 g brânză şi două linguriţe de miere
 • La prânz: 50 g orez fiert, zece g brânză slabă, 200 g legume fierte, o felie pâine integrală, o portocală
 • La cină: 200 g carne de vită la grătar, 100 g salată de crudităţi asezonată cu două linguriţe de ulei de măsline

Miercuri

 • La micul dejun:50 g brânză slabă, 100 g iaurt, două linguriţe de miere
 • La prânz: 50 g orez, zece g brânză slabă, 100 g salată de crudităţi cu o linguriţă de ulei de măsline şi un măr
 • La cină: 50 g paste cu suc de roşii, 100 g urdă, 200 g legume crude asezonate cu o linguriţă de ulei de măsline şi un măr

Joi

 • La micul dejun: 100 g iaurt şi 100g biscuiţi
 • La prânz: Două ouă fierte, 50 g şuncă, 100 g salată de crudităţi asezonată cu două linguriţe ulei de măsline, 30 g pâine integrală, o portocală
 • La cină: 50 g orez, 200 varză crudă asezonată cu două linguriţe ulei de măsline şi un măr

Vineri

 • La micul dejun: 100 g iaurt, 100 g biscuiţi
 • La prânz: 50 g spaghete cu 100 g ciuperci, 300 g legume fierte cu două linguriţe ulei de măsline, o banană
 • La cină: 200 g peşte la grătar cu 20 g măsline verzi, 100 g legume crude cu 30 g brânză rasă cu două linguriţe de ulei de măsline şi o portocală

Sâmbătă

 1. La micul dejun: 50 g brânză slabă, două linguriţe de miere
 2. La prânz: 50 g paste cu dovlecei, 100 g piept de pui la grătar, 100 g salată de crudităţi asezonate cu o linguriţă de ulei de măsline, o felie de pâine integrală şi un măr
 3. La cină: 50 g peşte la grătar, o felie pâine integrală, 300 g conopidă fiartă cu o linguriţă de ulei de măsline, un pahar de vin alb

Duminică: Se repetă, la alegere, unul dintre meniuri

Dieta poate fi urmată de persoanele sănătoase care pot servi masa la ore fixe. Regimul contribuie la scăderea în greutate până la 10 kg în patru săptămâni.