Dafinul face parte din categoria de arbuști cu frunza veșnic verde și ușor ondulată pe margine și este folosit, de regulă, ca un condiment pentru o varietate de feluri de mâncare.
În afară de întrebuințările sale în bucătărie, planta are foarte bune efecte demonstrate asupra sănătății fizice. Frunzele de dafin au o varietate mare de proprietăți medicinale care ne oferă posibilitatea de a vindeca diverse probleme de sănătate.
Beneficiile frunzei de dafin:
- Oferă putere intelectuală, ajută la o concentrație mai eficientă
- Oferă o imunitate mai puternică
- Calmează nervii
- Curăță colonul
- Elimină durerile articulare
- Elimină venele varicoase
Ulei de dafin – Ingrediente, mod de prepare, mod de utilizare
Aveți nevoie de 30 de grame de frunze de dafin și 250 ml de ulei de măsline. pisați frunzele de dafin într-un mojar, adăugați uleiul de măsline deasupra după care transferați amestecul într-un borcan și închideți borcanul etanș cu capac. Punți borcanul la loc rece și întunecos pentru 2 săptămâni, agitându-l periodic. Ulterior, strecurați amestecul printr-un tifon și transferați-l într-un recipient curat cu capac. Păstrați uleiul astfel obținut în camere reci.
Ulei de dafin – Beneficii
Masajele cu uleiul de dafin cald tratează articulațiile dureroase. De asemenea, acest ulei este util și pentru probleme hepatice și renale și este soluția perfectă în caz de migrene și dureri de urechi. Mai mult, elimină și acneea și comedoanele și este capabil să îmbunătățească activitatea intestinelor și, implicit, digestia.
Uleiul de dafin este perfect pentru a reduce temperatura corpului. Pentru a elimina durerile de cap trebuie doar să vă masați tâmplele cu acest ulei. În cazul în care vă confruntați cu probleme de piele, puteți folosi uleiul de dafin ca și o loțiune.
Frunzele de dafin sunt indicate și în indigestii, balonări, gripă și răceală, astm, tuse, bronșite, sinuzite, febră, reumatism, viroze respiratorii, vomă, afecțiuni renale și hepatice, nervozitate, depresie, anorexie etc.
Mod de administrare
Reumatism și durere generalizată: se aplică unt de dafin pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, urmând instrucțiunile de pe etichetă.
Afecțiuni gastrice: se recomandă infuzia – se pun 5-10 frunze uscate de dafin în 1 l de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 10 minute după care se filtrează. Se bea 2-3 căni pe zi.
Tratamentul inflamațiilor gurii și al ulcerelor bucale: diluați 1 picătură de ulei esențial de dafin în 10 ml de ulei excipient și aplicați de 3-4 ori pe zi.
Discussion about this post