Administrare sub formă de ceai, cojile de nuci ajută la curățarea și subțierea sângelui, la întărirea stomacului, la îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare și a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis și micoze.
Cojie de nucă – Efecte
- depurative
- stimulente pentru tiroidă
- antifungice
- bactericide
- antiseptice intestinal
- dezinfectante gastro-intestinale și renale
- vermifuge
- tonic-amare
- hipoglicemiante
- hipotensive
- antialergice
- antiinflamatoare
- cicatrizante
- emoliente
- calmante
Coji de nucă pentru lipsă de calciu
Persoanele cu deficiență de calciu pot alege consumul constant de ceai din coji de nuci. Se recomandă zilnic între o jumătate de L și 1 L.
Coji de nucă pentr varice și vinișoare
Acestea se pot vindeca cu frecții ușoare sau cu aplicații de comprese cu macerat din coaja verde de nucă. Se umple un borcan cu coji tăiate mărunt, se toarnă deasupra oțet de mere și se lasă la macerat 3 săptămâni
Macerat de nuci pentru curățarea sângelui
Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pun la macerat 2 luni în 500 ml de țuică. Se recomandă câte 1 lingură dimineața pe stomacul gol. Curăță vasele de sânge, tromboza, chisturile, depunerile de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.
MAcerat din coji de nucă pentru tuse
Se pisează mărunt 4 nuci verzi cu tot cu coajă și se amestecă cu 1 lingură de fructe uscate de soc. Se pune la fiert împreună cu 2 căni de apă, la foc mic, timp de 15 minute. Se lasă la răcit, se adaugă 1 lingură de miere de albine și se amestecă. Se recomandă 1 lingură de 3 ori pe zi, timp de de 7 zile.
Ceai de coji de nucă pentru ulcer
Se face o infuzie din pereții interni care despart miezul a 4 nuci și 1 cană de apă clocotită. Se lasă în termos 1 oră după care se strecoară. Se recomandă 1 linguriță dimineața pe stomacul gol.
Tintură de nuci pentru afecțiuni digestive, diabet, hipertensiune
Se toacă mărunt membranele uscate ale nucilor, se pun într-un borcan de 500 ml, cât să umple o treime.
Borcanul se umple complet cu țuică naturală și se lasă la macerat 21 de zile. Se strecoară într-o sticlă de culoare închisă. Se recomandă 1 lingură diluată cu o jumătate de pahar de apă, cu 30 de minute înainte de masă.
Sirop de nuci pentru imunitate scăzute, oboseală, boli de stomac
Siropul se prepară din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt care se fierb în 1 L de apă timp de 10 minute. Se adaugă 3 cuișoare și se lasă la răcit după care se strecoară și se adaugă 1 kg de zahăr tos sau de miere de albine. Se transferă în sticle de culoare închisă. Se recomandă 1 linguriță de 3 ori pe zi, după mesele principale.
Macerat din coji verzi de nuci pentru dermatoză, varice, dureri reumatice
Maceratul se aplică pe zonele afectate sau se fac frecții. Se umple un borcan pe un sfert cu coji tocate mărunt și se toarnă deasupra oțet de mere. Se lasă la macerat 2-3 săptămâni.
Coji verzi de nucă pentru gută, eczeme, hipotiroidie, detoxifiere
Un borcan se umple pe un sfert cu coji verzi de nucă. Se umple complet cu țuică de casă sau cu vodcă și se lasă la macerat 14 zile. Se strecoară. Se administrează intern pentru bolile de mai sus sau se poate aplica extern, sub formă de frecții, pentru reumatism sau micoze cutanate.
Ceai din coji de nucă pentru osteoporoză, lipsă de calciu, fracturi
Se recomandă câte o jumătate de L de ceai preparat prin fierberea cojilor de la 2 nuci verzi. Se consumă fără zahăr sau miere și se poate consuma în paralel cu un tratament cu calciu natural din coji de ouă și lămâie.
Discussion about this post