Salcia se folosește de 1000 de ani în scop terapeutic pentru proprietățile sale binefăcătoare asupra sănătății.
Cură cu salcie pentru cardiaci
Cura cu salcie ajută la tratarea afecțiunilor cardiovasculare, la înlăturarea stresului și la prevenirea durerilor de cap și de articulații. MAi mult, s-a dovedit a fi eficientă și în tratarea afecțiunilor oftalmologice.
Scoarța de salcie are un efect vasodilatator și determină scăderea tensiunii arterială. Grație antioxidanților din conținut, protejează vasele de sânge împotriva formării de depuneri de grăsime și de colesterol.
Tratamentul pentru bolnavii de inimă constă în administrarea pulberii de scoarță de salcie. Este ca o aspirină vegetală foarte bogată în salicină. Când ajunge în corp, salicina se transformă în acid salicilic și nu provoacă efecte secundare.
Coaja se recoltează doar de pe ramurile tinere, până la apariția primelor frunze. Se taie în mici bucăți și se pune la uscat într-un loc bine aerisit și lipsit de umezeală, pentru 2 săptămâni.
Ulterior, se verifică dacă sunt uscate prin îndoire după care se ambalează în pungi de hârtie. Pulberea se obține prin măcinarea bucăților prin râșnița de cafea.
Pulberea proaspăt măcinată are eficiența maximă, astfel că se recomandă prepararea pulberii în cantități mici.
Se recomandă câte 1 linguriță rasă de pulbere de 2 ori pe zi: se ține mai întâi sub limbă după care se înghite. De asemenea, se poate și dilua cu un pahar de apă sau ceai.
Cura pentru afecțiunile cardiovasculare durează 2 săptămâni după care se va face o pauză de 1 lună.
După pauză tratamentul se poate relua, dar maxim de 4 ori pe an.
Discussion about this post