Uleiul de smirnă provine dintr-o rășină uscată extrasă din Commiphora myrrha tree transformată în ulei esențial de abur distilarea gumei / rășina plantei. Uleiul de smirnă a fost folosit timp de peste 3000 de ani pentru valoarea sa terapeutică.
Uleiul esențial de smirnă prezintă proprietăți antiinfecțioase, este antiinflamator, antiseptic tumoral și are și proprietăți tonice astringente. Principalele componente ale acestui ulei esențial sunt Alpha pinen, Cadinene, limonen, Cuminaldehyde, eugenol, crezol, Heerabolene, acid acetic, acid formic și sesquiterpene.
Uleiul esențial de smirnă și cancerul
Un studiu în 2011 a constatat că uleiul de mir a fost capabil să reducă proliferarea sau replicarea celulelor canceroase umane.
Cercetătorii de la Universitatea Rutgers din New Brunswick, NJ au identificat un compus din smirnă care ucide celulele canceroase în laborator care este benefic în special pentru prevenirea și tratamentul cancerului de sân și de prostată.
„Ca parte a unei căutări mai mare pentru compuși anti-cancer din plante, cercetătorii au obținut extracte dintr-o anumită specie de plante smirnă (Commiphora myrrha) și testată împotriva unei linii de celule tumorale de sân uman (MCF-7) cunoscute a fi rezistente la medicamente împotriva cancerului.
„Cercetătorii cred că o proteina numită Bcl-2, care este supraprodus de celulele canceroase găsite în special în cazurile de cancer de sân și de prostată, poate fi din cauza numărului mare de sesquiterpene . În plus, elementul a fost identificat ca fiind componentă unică de ulei esențial de smirnă și s-a dovedit ca are un efect îmbunătățit asupra tratamentului tumorilor cerebrale canceroase.
Alte utilizări terapeutice
Poftă de mâncare, furie, astm, întinerirea tenului matur, reumatism, ulcere de piele, gâtul inflamat, răni, gingii spongioase, stres, infecții virale, răni, riduri, picior de atlet, escare, febră, bronșită, piele crăpată, răceli, tuse, sistemul digestiv , ulcere eczeme, gingivite, hemoroizi.
Acesta protejează organismul de infecții, prin întărirea și activarea sistemului imunitar.
Discussion about this post