Despre Relații
vineri, august 5, 2022
Despre Relații
No Result
View All Result

70% din populația României are bacteria Helicobacter Pylori în stomac – iată cum poți să scapi de ea

Helicobacter Pylori reprezinta o specie microbiana caracterizata printr-o forma curba sau spirala care este adaptata la mediul acid si care colonizeaza mucoasa stomacului sau a duodenului, respectiv a segmentului proximal al intestinului subtire.

Modalitatea de transmitere este orala, infectia fiind cel mai frecvent dobandita in copilarie. Calea de infectie in unele tari poate fi apa netratata.

Helicobacter Pylori ramane una dintre cele mai raspandite infectii la om, prevalenta infectiei fiind inalt corelata cu statusul socio-economic si variaza intre 50-80%.In 50% din cazuri, infectia nu produce simptome.

Atunci cand se manifesta, pacientul poate acuza izolat sau in asociere durere in partea superioara a abdomenului, balonare, senzatia de plenitudine dupa ingestia unor cantitati mici de alimente, greata, varsaturi sau lipsa apetitului alimentar.

In unele cazuri, manifestarile clinice pot fi expresia directa a unor complicatii, cum ar fi sangerarile gastrointestinale (emisia de scaune negre, lucioase).

Infectia este asociata cu numeroase afectiuni gastrointestinale incluzand gastrita cronica (inflamatia cronica a mucoasei gastrice), ulcerul gastric sau duodenal si neoplaziile gastrice (adenocarcinomul gastric si limfomul gastric).

Manifestarile extragastrice in care implicarea infectiei cu Helicobacter Pylori a fost dovedita sunt: anemia feripriva de cauza necunoscuta, deficienta vitaminei B12 si purpura trombocitopenica idiopatica.

Terapia infectiei cu Helicobacter Pylori include trei sau patru medicamente – medicamente ce scad secretia gastrica acida si diferite tipuri de antibiotice – care se administreaza timp de 10-14 zile.

Obiectivele tratamentului sunt vindecarea infectiei si respectiv vindecarea afectiunii ulceroase, prevenirea recidivelor ulcerului, a complicatiilor legate de boala ulceroasa si totodata reducerea riscului dezvoltarii cancerului gastric.

Remedii naturiste impotriva Helicobacter Pylori

Tratamentul acestei infecţii se face în general prin uleiuri esenţiale. Ele luptă atât împotriva infecţiei cât şi împotriva recidivelor.

Uleiul de oregano, cimbru, tarhon, scorţişoară, cuisoare sau de muşeţel sunt uleiuri esenţiale cu o importantă acţiune antiinflamatoare si antispastica, bogate în aldehide sau în seschiterpene.

Alte uleiuri cum sunt cel de mentă şi cel de lemongrass au arătat in vitro o inhibiţie netă a proliferării Helicobacter pylori.

Ghimbirul inhiba inmultirea bacteriei Helicobacter pillori, care este asociata cu instalarea ulcerului. Radacina contine o substanta numita zingibain, care distruge parazitii si ouale lor, dar si uleiul volatil de ghimbir este foarte eficient contra acestei bacterii.

Usturoiul are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, este des folosit în tratamentul infecţiilor, al gripei şi al candidozei. Substanţele sulfuroase şi allicina acţionează eficient împotriva Helicobacter pylori.

Propolisul distruge nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite şi neutralizează 30 de tipuri de virusuri, inclusiv varietăţile lor. Propolisul are sute de indicaţii şi peste 70 de proprietăţi farmacologice, fiind activ in infectiile cu stafilococi, streptococi, cobacili si paraziţi intestinali (Giardia).

Afinele au o acţiune antiinfecţioasă şi permit o mai bună absorbţie a vitaminei B12 în gastritele atrofice. Polizaharidele cu masă moleculară mare din afine inhibă adeziunea bacteriei Helicobacter pylori la mucusul gastric uman.

Muşeţelul a demonstrat într-o meta-analiză o diminuare a dispepsiei şi a acidităţii stomacale. Acţiunea sa antiinflamatoare locală este bine cunoscută şi a fost comparată cu cea a inhibitorilor ai pompei de protoni. Uleiul esenţial de muşeţel a demonstrat o inhibiţie in vitro a Helicobacter.

Genţiana conţine triterpene şi xantone care au o acţiune antiinflamatoare directă asupra mucoasei stomacale, dar prin xantone are şi o acţiune antistres şi antidepresiv, foarte utilă în problemele stomacului.

Surse selective: andreilaslau.ro, healthline.com, reginamaria.ro

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Plaja sălbatică din România, mai frumoasă ca cele din Thailanda

Articole noi

Secretele glandei pineale – Cum se poate controla glanda pineală pentru o sănătate spirituală și fizică sporită

Articole noi

7 boli cauzate de supărări și suferințe – Cum și unde își ascunde sufletul durerea

Articole noi

Iată ce încearcă visele tale să-ți transmită – Nu ignora aceste semne importante

Articole noi

10 trucuri pentru sprâncene perfecte – Cele mai bune sfaturi pentru o formă frumoasă

Articole noi

Memorați acest text, dragi femei! „Niciodată să nu renunțați la…”

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Sănătate

Aspirina – remediu extern pentru picioare

Sănătate

Cea mai simplă dietă – Fără înfometare și fără efort, slăbești până la 5 kg în prima săptămână

Articole noi

Salată din piept de pui, extraordinar de gustoasă și ușor de preparat

Articole noi

Aluat pe bază de chefir, pentru pateuri și plăcinte de casă – Cea mai simplă rețetă

Articole noi

Tiramisu autentic – Rețetă originală, preluată de la un cofetar italian

Articole noi

Rețetă delicioasă de cozonac secuiesc – Kurtos kalacs – Încercați rețeta, o să vă placă mult

  • About cookies
  • Confidențialitate
  • Pagină exemplu

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • About cookies
  • Confidențialitate
  • Pagină exemplu

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate