Pentru a prepara mușchiuleț de porc la cuptor, delicios și fraged, astfel încât să se topească în gură, veți avea nevoie de următoarele
Ingrediente
- 200g ciuperci champignon
- 1 kg muschi de porc
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 2 roșii
- 3 linguri de sos de soia
- 200g cașcaval
- o lingură de suc natural de lămâie
- o lingură de muștar
Cum se prepară mușchiulețul de porc la cuptor?
1. Amesteca sucul de lamaie cu mustarul, sosul de soia si untul.
2. Taie muschiul in felii transversale, dar nu de tot.
3. Unge carnea cu mixul anterior si bag-o in frigider pana a doua zi.
4. Zdrobeste usturoiul.
5. Taie felii ciupercile, rosiile si cascavalul.
6. Introdu-le alternativ intre feliile de carne.
7. Inveleste muschiul in hartie de copt si bag-o in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru circa 50 de minute.
8. Serveste muschiul de porc cu dovlecei, cartofi sau orez.
Vezi și… Cum se prepară cea mai bună friptură înnăbușită în unt
O tehnica extrem de simpla, ce asigura un gust desavarsit. Ai nevoie de o tigaie din teflon, unt si o lingura buna, cu coada lunga: „Tigaia nu trebuie sa fie prea incinsa – prajeste cotletul de porc treptat si intoarce-l des. Cand va capata o culoare aramie, vei trai o experienta culinara desavarsita”, spune chef Brian Leth.
Carnea inabusita in unt iti va schimba total tehnica de gatit. Untul scalda carnea in arome si ii incalzeste si cea mai fina crapatura, asigurand, astfel, o textura desavarsita.
Cum se prepară?
1. Odata ce carnea s-a rumenit, adica a capatat acea crusta aramie (in cazul cotletelor de porc asta inseamna gatite aproape in intregime), adaugi untul taiat cubulete si ierburi aromatice, ceapa, usturoi etc.
2. Cand untul s-a topit si incepe sa faca spuma, apleci tigaia usor, astfel incat untul sa se stranga intr-o parte.
3. Folosind o lingura cu coada lunga, aduni untul si stropesti carnea. Treptat, untul se va inchide la culoare. Din acest moment, va incepe sa se arda si sa fumege, asa ca va trebui sa scoti carnea din tigaie.
Indiferent de carnea aleasa, uleiul trebuie sa fie incins. Cum granita intre incins si fierbinte este foarte sensibila, pentru a verifica uleiul poti folosi urmatoarea tehnică: se ia o bucățică de miez de pâine și se pune în uleiul încins.
Daca painea capata o culoare aurie, uniforma, uleiul este numai bun pentru prajit. Daca painea devine maronie, este prea fierbinte. Rezultatul? Carnea se va arde la suprafata, iar miezul va ramane crud.
Pe final, un truc ce va asigura acea textura usor crocanta la exterior: inainte de a pune carnea la prajit, presara deasupra putina faina.
Să aveți poftă!
Discussion about this post