Hreanul şi lămâia se folosesc de când lumea împotriva răcelilor şi gripelor, iar mierea se ştie că dacă este consumată dimineaţa pe stomacul gol, o linguriţă, ajută la tranzitul intestinal şi creşte imunitatea.
Iar combinaţia de hrean, lămâie şi miere face minuni atunci când vrei sa îţi mai subţiezi talia şi să dai câteva kilograme jos într-un mod sănătos. Hreanul este bogat în fibre şi proteine şi nu are multe grăsimi sau calorii, dând senzaţia de saţietate.
Ai nevoie de 150 de grame de hrean, 3 lămâi potrivite ca dimensiune şi 3 linguri mari de miere.
Hreanul se curăţă şi se dă prin răzătoare sau la blender. Lămâile se spală, se şterg cu oţet şi se taie mărunt, se scot sâmburii şi se amestecă şi ele la blender. Mierea se pune la final, se amestecă totul foarte bine şi se bagă la frigider.
Amestecul ţinut la frigider mereu pentru a se menţine substanţele benefice, se consumă de 2 ori pe zi, după masă. Se poate folosi şi ca sos pentru a condimenta mesele cu el. Pentru efecte vizibile se consumă 3 săptămâni. În plus, nu este recomandat consumul amestecului pe perioadă îndelungată pentru persoanele care suferă de colon iritabil, hreanul în exces poate provoca tulburări digestive.
Bogat în vitamine (C, B1, B2, B6), calciu, mangan, potasiu, magneziu, fosfor, fier, hreanul este ca un medicament natural pentru organism. Hreanul este un ingredient extrem de puternic la gust şi miros, îţi desfundă nasul instantaneu, de aceea este amestecat în mâncăruri cu sfecla roşie.
Consumat ca atare se amestecă cu miere pentru a-i mai tăia din aroma puternică.
Hreanul este un ingredient excelent în lupta cu bacteriile intestinului şi se consumă cu alimentele grase, deoarece ajută pentru o digestie bună.
Persoanele care consumă des hrean au memoria mai bună, dar şi auzul, vederea şi funcţiile creierului mai bune.
Este recomandat în special diabeticilor şi persoanelor cu imunitatea scăzută şi veşnic răcite.
Curăţă organismul de bacterii şi infecţii, ajută la o respiraţie mai bună şi elimină oboseala, punând sângele în mişcare. De aceea este folosit şi în tratarea unor afecţiuni cardiovasculare, precum angina pectorală, cardiopatia ischemică sau hipertensiune.
Discussion about this post