De aceea, detoxifierea sau curățarea limfatică este unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poate face o persoană pentru corpul său. Există câteva tratamente naturiste eficiente, care vă pot ajuta să curățați sistemul limfatic de toxine și impurități și care vă vor reda starea de bine.
Limfa este un lichid transparent care circulă prin vasele și ganglionii limfatici și în spațiile intercelulare ale organismului, transportând diferite substanțe între sânge si țesuturi.
Afectarea circulației limfei se poate manifesta prin: umflarea mâinilor și picioarelor, umflarea amigdalelor, apariția unor infecții, umflarea ganglionilor, scăderea imunității, umflarea splinei, apariția cearcanelor, apariția celulitei.
Sistemul limfatic cuprinde totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor care servesc pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sângelui, având rolul de a transporta deșeurile din celule, sânge, colon și rinichi, filtrând bacteriile și microorganismele și eliminând celulele și deșeurile din organism.
Ganglionii limfatici sunt niște formațiuni mici, care se găsesc mai ales în jurul articulațiilor și care constituie un mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor și a slabei rezistențe la infecții.
Din cauza unui consum excesiv de lactate, tutun, alcool, medicamente, sau din cauza deshidratării, pesticidelor, bolilor și virușilor, sistemul limfatic se poate bloca sau își poate încetini activitatea.
Urmările acestui blocaj nu sunt de neglijat, căci pot crea dezechilibre precum: capacitatea redusă sau incapacitatea de a lupta împotriva infecțiilor și bolilor, apar afecțiuni recurente, umflarea ganglionilor limfatici și a splinei, pietre la amigdale, mâncărimi pe corp, transpirație excesivă, hipertensiune, alergii, sinuzită.
Dacă suferiți de infecții frecvente, sinuzită, alergii, ganglioni umflați sau manifestați oboseală și stres cronic, este indicat să recurgeți la unul dintre aceste tratamente naturiste pentru curățarea sau detoxifierea limfatică. Acestea vă vor ajuta să restabiliți echilibrul organismului.
1. Sare amară și sucuri de citrice
Dimineaţa, se bea un pahar mare de apă cu o linguriţă de sulfat de sodiu (sare amară). Scopul este de a atrage în intestine toate substanţele toxice împreună cu alte reziduuri şi de a le elimina apoi prin scaun.
Apoi se vor pregăti 2 litri de sucuri de citrice proaspăt preparate (grapefruit, lămâi sau portocale-se pot amesteca), care se vor dilua cu 2 litri de apă curată de izvor sau apă plată. Veți obține astfel 4 litri de suc, care se beau pe parcursul zilei.
2. Clismă cu ceai de coada calului
Pentru detoxifierea limfei, fitoterapia recomandă un tratament naturist, care durează trei zile. Se fac clisme cu ceai de coada calului, dimineața și seara. Nu se mănâncă nimic și, în fiecare zi, se bea un amestec din 2 l apă plată, 1 l suc de grapefruit, 1/4 l suc de lămâie și 3/4 l suc de portocale, în total 4 litri de lichid.
Cercetările clinice și de laborator au constatat că, pe parcursul celor trei zile de tratament, se elimină din organism 12 litri de limfă acidă bolnavă.
3. Bicarbonat de sodiu și sare amară
Ingrediente: o ceașcă de bicarbonat de sodiu, o ceașcă de sare amară, o cadă plină cu apă fierbinte. Se amestecă bine ingredientele în apă și se face baie timp de 20-30 de minute. După baie, înveliți-vă într-o pătură groasă pentru a putea transpira din abundență și elimina toxinele.
Acest procedeu ajută sistemul limfatic să se curețe în profunzime, stimulează circulația sângelui și ajută la detoxifierea pielii.
4. Ulei de ricin
Uleiul de ricin este cel mai eficient remediu pentru curățarea limfei. Acesta poate ajuta lichidul limfatic să curgă mai ușor și să decongestioneze ganglionii limfatici înfundați. Se aplică pe partea inferioară a abdomenului și pe ficat o compresă cu ulei de ricin și se ține toată noaptea. Dacă puneți deasupra o sticlă cu apă caldă, efectul se întețește.
5. Suc de pătrunjel, coriandru, lămâi și ghimbir
Cu ajutorul unui storcător se prepară un suc dintr-o rădăcină de pătrunjel, o mână de frunze proaspete de pătrunjel, o mână de coriandru verde, 2 lămâi, 2 felii proaspete de ghimbir și o pară coaptă. Amestecul se omogenizează și se consumă imediat, cu înghițituri mici.
6. Decoct din gălbenele, lipicioasă și lumânărică
Aveți nevoie de 2 părți de gălbenele, 2 părți de lipicioasă și o parte de lumânărică. Plantele se se acoperă cu apă rece și se fierb la foc mic timp de 20-45 de minute. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, timp de 6-8 săptămâni.
Gălbenelele tonifică imunitatea, ajută la curățarea limfei și reduc inflamațiile pielii. Lipicioasa stimulează activitatea sistemului limfatic și a organelor, ajută în cazul congestiei limfatice si a ganglionilor limfatici inflamați, curăță și hrănește sângele.
Lumânărica decongestionează limfa prin activarea funcției sale și tratarea ganglionilor limfatici umflați sau blocați la nivelul gâtului, brațelor și regiunii inghinale.
Discussion about this post