Unul dintre cele mai frecvente cauze de deteriorare a dinților este refluxul acid. Refluxul acid este atunci când acidul din sistemul digestiv pătrunde în esofag și provoacă disconfort. În cazul în care devine mai severă, poate trece într-o afecțiune mai largă, GERD, adică boala de reflux gastroesofagian.
Simptome: arsuri la stomac (durere în piept după masă), reflux acid, durere în gât, balonare și eructație, respirație urât mirositoare, durere la înghițire și eroziune dentară, boli ale gingiilor.
Până la 60% din populație prezintă simptome de reflux precum arsuri la stomac și regurgitare acidă. Una dintre cele mai cunoscute metode de a trata refluxul de acid este prin utilizare antiacidelor. Acestea pot include medicamente precum inhibitori ai pompei de protoni.
Cauza principală este pierderea echilibrului microbiomului digestiv. Aceste dezechilibru digestiv revine înapoi în gură și poate cauza eroziunea smalțului. În timp ce refluxul de acid este adesea considerat a fi cauzat de un nivel ridicat de acid gastric, acesta poate fi cauzat și de un nivel scăzut de acid gastric. Bacteriile H. pylori sunt capabile să dezactiveze secreția de acid din stomac.
Problema cu acizii stomacali suprimați este cu pH-ul scăzut este folosit ca apărare împotriva anumitor bacterii iar o creștere excesivă a bacteriilor poate fi cauzată de lipsa acidului din stomac.
Astfel, refluxul acid este probabil un dezechilibru bacterian care poate fi cauzat de lipsa acidului din stomac, motivul pentru care antiacidele nu abordează cauza și pot chiar agrava refluxul acid.
Pași pentru a vindeca refluxul bucal și intestinal:
- atenție la procesul eroziunii dentare: indică o infecție pe termen lung
- mergeți la un examen stomatologic complet și la o evaluare parodontală
- faceți-vă un control digestiv complet, inclusiv un test de intoleranță alimentară
- luați un medicament antimicrobian: ierburile amare sunt un remediu natural excelent pentru curățarea
- infecțiilor din sistemul digestiv
Ierburi amare recomandate: păpădie, chimen, mărar, gențiană, ghimbir, anghinare
De asemenea, se recomandă introducerea probioticelor în dietă: chefirul vegetal, apa fermentată. Se recomandă și consumul de colagen pentru a trata mucoasa intestinală: bulionul de oase conține aminoacizii prolină și glutamină care ajută la vindecarea celulelor intestinale.
Discussion about this post